Kecemerlangan Masa Depan Anda, Matlamat Kami

Berpengalaman Lebih 20 Tahun dalam Industri Pendidikan

KTAC telah ditubuhkan pada tahun 1997 dan dikenali sebagai Cybernetics Institute of Technology. Kemudian pada tahun 2002, ia telah diluluskan dan diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan sebagai Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernatics (KTAC). KTAC berusaha untuk melahirkan profesional yang mahir dalam bidang perniagaan, perakaunan, IT, undang-undang, pendidikan, makanan & minuman, industri halal dan penerbangan untuk menghadapi permintaan tempatan dan global yang semakin meningkat. institusi kami telah melahirkan lebih 30,000 graduan yang berkelayakan sejak penubuhannya dan kini mempunyai seramai 4000 pelajar.

Selain membangun dan menawarkan program akademik tempatan, KTAC juga memberi peluang kepada pelajar-pelajar melalui program kerjasama dengan universiti-universiti seperti Universiti Putra Malaysia (UPM). Kami telah menubuhkan kerjasama dengan pelbagai agensi bagi pemindahan pengetahuan dan pertukaran dari segi teknologi, kaedah, idea-idea, perisian dan latihan.

Lebih 35,000 Graduan

Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetics (KTAC) adalah sebuah institusi akademik yang menawarkan peluang kepada lepasan sekolah menengah yang berkelayakan untuk melanjutkan kelayakan yang diiktiraf dalam pelbagai industri pilihan mereka. Kami meletakkan diri kita terutama bagi memenuhi keperluan pelajar yang lebih suka kelayakan yang berpatutan dan menyeluruh yang membolehkan mereka untuk menyertai tenaga kerja dalam masa yang sesingkat mungkin. Untuk memastikan kita membangunkan graduan berkemahiran tinggi, program akademik kita seimbang antara kuliah dan aktiviti praktikal. Ciri-ciri utama yang kami menekankan kepada pembangunan adalah Employability, Kebolehpercayaan dan Penyelesaian Masalah. Untuk memastikan pelajar-pelajar kita yang tersendiri dan sangat mendapat kerja, kami telah menubuhkan sebuah lembaga akademik yang terdiri daripada Adjung Profesor daripada universiti terkemuka seperti UPM, UiTM, UKM, UM dan institusi bereputasi pengajian tinggi untuk menyelia pembangunan sukatan pelajaran.

Kami sentiasa menilai dan menentukan kaedah terbaik untuk meningkatkan kepelbagaian pelajar kita sebagai industri bergerak cepat dari satu fasa yang lain. Oleh itu, industri relevan juga adalah tempat tumpuan penting bagi kami kerana kami berhasrat untuk pelajar kami ini akan mendapat pekerjaan selepas tamat pengajian. Kita sering menjemput Pakar Industri untuk melibatkan diri dengan ahli-ahli fakulti kami dan huraikan jenis kemahiran yang mereka mencari. Akhirnya, untuk memberi pelajar-pelajar kita kelebihan daya saing, sebagai sebahagian daripada sukatan pelajaran, semua pelajar mandatori dihantar dalam enam (6) program bulan latihan untuk mendedahkan mereka kepada pengalaman hands-on dalam bidang masing-masing. Gabungan kami dengan gergasi industri terus berkembang sejak beberapa tahun dan mengakibatkan pekerjaan cepat graduan kami.