Di KTAC, pelajar mempunyai akses kepada beberapa kemudahan di dalam dan luar kampus, Kampus kami juga menyediakan pelajar dengan kemudahan untuk memberikan keperluan pembelajaran para pelajar.

Perpustakaan

Perpustakaan kami mempunyai keluasan 8000sqft dan juga dipenuhi dengan lebih 10,000 buku dan boleh menempatkan sehingga 400 para pelajar pada satu masa. Buku-buku kami dipilih untuk membantu pelajar dalam semua program dan untuk meningkatkan lagi pengalaman kami menyediakan pinjaman Inter-Library, yang membolehkan pelajar untuk meminjam buku dari perpustakaan universiti tempatan yang lain. Antara perkhidmatan lain yang kami sediakan termasuk bilik perbincangan, karel zon, melayari Internet, WIFI dan Sistem Pengurusan Perpustakaan. Peristiwa sering dianjurkan untuk meningkatkan pengetahuan di kalangan mencari KTAC pelajar.

Bilik Perbincangan

Pelajar mempunyai sesi perbincangan dengan tutor mereka pada akademik dan topik projek. Setiap sekolah telah disediakan bilik bilik perbincangan untuk membenarkan memudahkan pelajar untuk bertemu dengan tutor mereka.

Bilik Kelas

Pusat pembelajaran kami adalah penting untuk pelajar, pengalaman pembelajaran dan setiap kelas dilengkapi dengan semua kemudahan yang membolehkan mereka untuk belajar dalam bilik darjah ideal. Bilik kelas kami boleh menampung 30-80 pelajar di sebuah masa di Dewan Kuliah, Bilik Kuliah dan Bilik Tutorial.

Kitchen & Pastry Lab Mengikut Standard Restoren

Kitchen & Pastry Lab ini direka mengikut standard restoran-restoran  & hotel untuk memberi pendedahan kepada para pelajar merasai persekitaran sebenar & seterusnya meningkatkan kemahiran bermula dari proses penyediaan makanan,pengurusan meja & juga pengurusan makanan. Semuanya akan diajar di sini. Di bahagian ini juga terdapat ruang ‘Restoran’ untuk membolehkan para pelajar menguasai kemahiran mengambil pesanan pelanggan, memasak & melakukan transaksi.

Makmal Komputer

Terdapat beberapa makmal komputer yang telah dilengkapi dengan perisian-perisian yang sesuai dan terkini untuk kegunaan pengajaran & pembelajaran di KTAC. Para pelajar akan didedahkan seawal Semester 1 di dalam bidang teknikal dan juga pengetahuan menggunakan software yang tertentu.

Ruang Istirehat Pelajar, C-SHOP & Bilik Solat

Kemudahan ini disediakan dengan tujuan supaya para pelajar dapat berehat, bergaul juga membuat perbincangan kumpulan sementara menunggu untuk ke kelas yang berikutnya. C-Shop yang dikendalikan oleh pelajar di bawah bimbingan kakitangan KTAC ada menyediakan kemudahan fotokopi, jualan makanan & minuman dan beberapa produk lain. Untuk pelajar Islam, kemudahan Bilik Solat ada disediakan untuk mereka.

Kemudahan – kemudahan lain

KTAC menyediakan pelbagai kemudahan lain seperti ruang meletak kereta (berbayar) dan motosikal (percuma), Medan Selera, tandas dan vending machine. Keseluruhan kampus dilengkapi perkhidmatan WiFi percuma untuk menggalakkan e-pembelajaran.

Studio Kreatif

Studio Kreatif ini dilengkapi dengan kemudahan ruang studio, ‘Dark Room’ (Bilik Gelap) dan meja lukisan. Dengan adanya kemudahan-kemudahan ini, ianya akan dapat memberi inspirasi kepada para pelajar menjadi lebih kreatif dalam menghasilkan sesuatu mengikut konsep yang diminta oleh tenaga pengajar.

Penginapan dan Pengangkutan

Terdapat beberapa kemudahan penginapan pelajar sekiranya diperlukan. Kemudahan penginapan para pelajar ini terletak di dalam lingkungan 3km  dari kampus. KTAC juga menyediakan kemudahan bas dari penginapan ke kampus mengikut jadual yang ditetapkan. Selain dari itu, KTAC juga bedekatan dengan Stesen LRT Taman Maluri & Stesen LRT Pandan Jaya & mengambil masa 5-10 minit jika berjalan kaki.